Kullanıcı Sözleşmesi

MADDE 1 – TARAFLAR

1.1 - ATASUN OPTİK PERAKENDE TİC. A.Ş. (”Atasun Optik” )
Adresi: Esentepe Mah. Keskin Kalem Sok. No:5 Şişli/İstanbul
Telefon: 0212 347 44 74
Faks: 0212 347 44 75
Müşteri Hattı: 444 67 85
Eposta: musterihizmetleri@atasunoptik.com.tr
Mersis No: 0455032919100010

1.2 - ÜYE
Atasun Optik tarafından www.atasunoptik.com.tr web adresi üzerinden işletilen internet sitesine ve/veya Atasun Optik mobil uygulamasına (her ikisi de “Site” olarak anılacaktır) işbu Kullanıcı Sözleşmesi’nin (“Sözleşme”) 2.maddesine göre üye olan internet/mobil uygulama kullanıcısı ("Üye")

 

MADDE 2 – SÖZLEŞME’NİN ONAYLANMASI

2.1. Site’nin kullanıcıları (“Kullanıcı”) tarafından Site’de yer alan üye kayıt formu doldurularak Site’ye üye olunabilir. Her Site Kullanıcısı ve Üyesi, Atasun Optik ile akdetmiş olduğu işbu Sözleşme hükümlerine uyacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

2.2. Atasun Optik’e işbu Sözleşme’nin 1.1. maddesinde yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

 

MADDE 3 – KONU

İşbu Sözleşme'nin konusu, Kullanıcıların ve Site’ye üyelik koşullarının ve Site’nin Kullanıcı ile Üyeler tarafından kullanım şartlarının belirlenmesidir.

 

MADDE 4 - HİZMETLER

Site, Kullanıcılarına ürün tedariki ve hizmet sağlayan bir elektronik ticaret servisi olup, Kullanıcıların web tarayıcısı ve mobil uygulama üzerinden Atasun Optik tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden yararlanabilmeleri ve internet üzerinden alışveriş yapabilmelerini sağlar ve bunlara ilişkin sair hizmetleri sunar.

 

MADDE 5 – KAYIT VE KULLANIMA BAŞLAMA

5.1. Her Site kullanıcısı, Site’ye üye olmak için üye kayıt formuna isim, soyisim, e-posta adresi, doğum tarihi ve cep telefonu numarası ile üyelik için belirlediği şifreyi yazacaktır. Üyelik işlemleri tamamlandığında bu Sözleşme’nin bir sureti belirtmiş olduğunuz e-posta adresine iletilecektir.

5.2. E-posta adresleri her üyeye özeldir ve aynı e-posta adresi birden fazla üyeye ait olamaz.

5.3. Şifre sadece ilgili üyenin bilgisi dahilindedir. Üye şifresi unutulduğu takdirde talep üzerine üyenin Site’de kayıtlı e-posta adresine yeni bir şifre oluşturabilmek için bir bağlantı gönderilecektir. Şifrenin belirlenmesi ve korunması tamamıyla üyenin kendi sorumluluğundadır ve Atasun Optik şifre kullanımından doğacak problemlerden veya oluşabilecek zararlardan kesinlikle sorumlu tutulamaz.

5.4. Üyelik işlemlerinin tamamlanmasından sonra Üye, e-posta adresi ve telefon numarası haricindeki üyelik bilgilerinde herhangi bir eksiklik veya hata tespit ettiğinde ya da bunlarda bir değişiklik söz konusu olduğunda, Site üzerinden Hesabım > Üyelik Bilgilerim sayfasına girip “Bilgileri Güncelle” bağlantısına tıkladıktan sonra ilgili değişiklikleri yapıp “Kaydet” butonuna tıklayarak e-posta adresi ve telefon numarası haricindeki üyelik bilgilerini güncelleyebilir. Üye’nin üyelik esnasında paylaştığı telefon numarası yalnızca www.atasunoptik.com.tr web adresindeki Üyelik Bilgilerim sayfasından ve 444 67 85 telefon numarası veya musterihizmetleri@atasunoptik.com.tr adresi üzerinden müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek değiştirilebilir. Üye’nin üyelik esnasında paylaştığı e-posta adresi ise 444 67 85 telefon numarası veya musterihizmetleri@atasunoptik.com.tr adresi üzerinden müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek değiştirilebilir.

 

MADDE 6 – KULLANICI’NIN VE ÜYE’NİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Kullanıcı ve Üye, Site hizmetlerinden yararlandığı sırada aşağıdaki şartlara uyacağını kabul, beyan ve taahhüt ederler: 6.1. Üye, www.atasunoptik.com.tr internet sitesine veya Atasun Optik mobil uygulamasına üye olurken 18 yaşından büyük olduğunu, üye kayıt formunda yer alan bilgilerin güncel ve doğru olduğunu, Atasun Optik’in bu bilgilerin hatalı veya noksan olması sebebiyle herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını ve kendisinin ya da üçüncü kişilerin bu sebeple uğrayabileceği zararlardan kullanıcının ve üyenin kendisinin sorumlu olduğunu, bu tür zararların doğması halinde Site üyeliğinin sona erebileceğini ve bu bilgilerin hatalı veya noksan olması nedeniyle Atasun Optik’in uğrayacağı tüm zararları aynen ve derhal tazmin edeceğini beyan ve taahhüt eder.

6.2.. Üye, şifreyi başka kişi ya da kuruluşlara veremez, Üye’nin söz konusu şifreyi kullanma hakkı bizzat kendisine aittir. Üye, Siteye kayıtlı e-posta adresiyle yapacağı her türlü işlemden bizzat kendisinin sorumlu olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu sebeple doğabilecek tüm sorumluluk ile üçüncü kişiler veya yetkili merciler tarafından Atasun

Optik’e karşı ileri sürülebilecek tüm iddia ve taleplere karşı, Atasun Optik’in söz konusu izinsiz kullanımdan kaynaklanan her türlü tazminat ve sair talep hakkı saklıdır. 6.3. Kullanıcı ve Üye www.atasunoptik.com.tr internet sitesini veya Atasun Optik mobil uygulamasını kullanırken mevzuat hükümlerine riayet etmeyi ve bunları ihlal etmemeyi baştan kabul ve taahhüt ederler. Aksi takdirde, doğacak tüm hukuki ve cezai yükümlülükler tamamen ve münhasıran Kullanıcı ve Üye’yi bağlayacaktır. Kullanıcı ve Üye, Atasun Optik’in dilediği zaman ve sürekli olarak tüm sistemi izleyebileceğini kabul eder. 6.4. Kullanıcı ve Üye, www.atasunoptik.com.tr internet sitesini veya Atasun Optik mobil uygulamasını hiçbir şekilde kamu düzenini bozucu, genel ahlaka aykırı, başkalarını rahatsız, taciz ve/veya tehdit edici şekilde, kişi ve kurumların isimlerini lekeleyici, çiğneyici şekilde; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına, uluslararası anlaşmalara aykırı; politik mesajlar içeren; başkalarının fikri, sınai ve telif haklarına tecavüz edecek şekilde kullanamaz ve bu şekilde herhangi bir mesaj, yorum, video ya da herhangi bir içerik gönderemez ve de bu şekilde herhangi bir materyal ya da bilgi yayımlayamaz, basamaz, çoğaltamaz ve dağıtamaz. Ayrıca, Kullanıcı ve Üye başkalarının hizmetleri kullanmasını önleyici veya zorlaştırıcı faaliyet (spam, virus, truva atı, vb.) ve işlemlerde bulunamaz ve diğer kullanıcıların ve üyelerin bilgisayarlarındaki bilgilere veya yazılıma zarar verecek bilgi veya programlar gönderemez. Kullanıcı ve üye ayrıca reklam yapmamayı, herhangi bir mal veya hizmet satmamayı veya satılmasına yönelik teklifte bulunmamayı; anket, yarışma veya zincir mektup faaliyetlerinde bulunmamayı; ilgili mevzuat uyarınca iletilmesi yasak olan bilgileri iletmemeyi ve zincir posta (chain mail), yazılım virüsü (vb.) gibi gönderilme yetkisi olmayan verileri paylaşmamayı kabul, beyan ve taahhüt eder. 6.5. www.atasunoptik.com.tr internet sitesinde veya Atasun Optik mobil uygulamasında Kullanıcı ve Üyeler tarafından beyan edilen, yazılan, kullanılan fikir ve düşünceler, tamamen Kullanıcı ve Üyelerin kendi kişisel görüşleridir ve görüş sahibini bağlamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin Atasun Optik ile hiçbir ilgi ve bağlantısı yoktur. Atasun Optik’in Kullanıcı’nın ve Üye’nin beyan edeceği fikir ve görüşler nedeniyle üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan ve üçüncü kişilerin beyan edeceği fikir ve görüşler nedeniyle Kullanıcının ve Üyenin uğrayabileceği zararlardan dolayı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

6.6. Kullanıcı ve Üye, başkalarına ait kişisel bilgileri kayıt etmemeyi, yaymamayı ve kötüye kullanmamayı kabul, beyan ve taahhüt ederler. ATASUN, üye verilerinin yetkisiz kişilerce okunmasındanve Üye yazılım ve verilerine gelebilecek zararlardan dolayı sorumlu olmayacaktır. Üye, Atasun Optik’in gerekli tedbirleri almasına rağmen kullanıcı veya üye verilerinin yetkisiz kişilerce okunmasından ve kullanılmasından dolayı gelebilecek zararlar sebebiyle Atasun Optik’in sorumlu tutulamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder

6.7. Kullanıcı ve Üye, Site ve ona bağlı olarak geliştirilen platform ve uygulamalarda yer alan hizmetleri kötüye kullanmayacağını ve bu sistemi kullanan diğer kullanıcıların ve

üyelerin haklarını ihlal eder nitelikte veya diğer kullanıcıların ve üyelerin haklarına zarar veren hiçbir davranışta bulunmayacağını ve söz konusu kötüye kullanım neticesinde Sitenin veya ilgili kullanıcının ya da üyenin uğrayacağı tüm zararlardan tamamen kendisinin sorumlu olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Ayrıca, Kullanıcı ve Üye, diğer internet kullanıcılarının yazılımlarına ve verilerine izinsiz olarak ulaşmamayı veya bunları kullanmamayı kabul etmiştir. Aksi takdirde, bundan doğacak hukuki ve cezai sorumluluklar tamamen Kullanıcı ve Üye’ye aittir.

6.8. Kullanıcı ve Üye, Siteyi kullanarak elde edilen herhangi bir kayıt veya elde edilmiş malzemelerin tamamen kendisinin rızası dahilinde olduğunu, kendi bilgisayarında yaratacağı arızalar, bilgi kaybı ve diğer kayıpların sorumluluğunun tamamen kendisine ait olduğunu, Sitenin kullanımından dolayı uğrayabileceği herhangi bir zarardan dolayı Atasun Optik’ten herhangi bir talebi olmayacağını kabul eder. Ayrıca, Kullanıcı ve Üye, Siteden veya Sitede link verilen diğer sitelerden edindiği bilgiler, tarafına elektronik iletişimi yapılan bilgilendirme, tanıtım ve reklamlar, keza her türlü öneriler çerçevesinde aldığı kararlardan, bunlara göre yaptığı her türlü işlem ve uygulama ile sonuçlarından kendisinin sorumlu olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.9. İşbu Sözleşme’nin hüküm ve şartları saklı kalmak kaydıyla, Kullanıcıların ve Üyelerin Site üzerinden doğrudan ya da kendilerine yapılan iletişim, bilgilendirme, tanıtım ve reklamlar neticesinde bir ürün/hizmet satın alması söz konusu olduğunda, anılan işlem ayrıca ve kanuni usulünce yapılacak mesafeli satış sözleşmesine tabi olacak olup, Siteden yapılan alışverişlerde, onaylarına sunulacak olan mesafeli satış sözleşmesi şartları geçerli olacaktır

6.10. Kullanıcı’nın veya Üye’nin işbu Sözleşmede yer alan yükümlülüklerini ihlal etmesi halinde, Atasun Optik’in gerekli müdahalelerde bulunma, tek taraflı olarak her zaman üyenin hesabını kapatma veya limitleme ya da Site üyeliğini sona erdirme hakkı bulunmaktadır. İşbu Sözleşme içerisinde sayılan maddelerden bir ya da birkaçını ihlal eden Kullanıcı ve Üye işbu ihlal nedeniyle cezai ve hukuki olarak şahsen sorumlu olup, Atasun Optik’i bu ihlallerin hukuki ve cezai sonuçlarından ari tutacaktır. Ayrıca; işbu ihlal nedeniyle, olayın hukuk alanına intikal ettirilmesi halinde, Atasun Optik’in Kullanıcı veÜyeye karşı Sözleşme’ye uyulmamasından dolayı tazminat talebinde bulunma hakkı saklıdır.

6.11. Atasun Optik’in her zaman tek taraflı olarak gerektiğinde Üye’nin üyeliğini silme, ilgili mevzuatta belirlenen sınırlamalara tabi olarak Kullanıcı ve Üye’ye ait dosya, belge ve bilgileri silme hakkı vardır. Kullanıcı ve Üye işbu tasarrufu önceden kabul eder. Bu durumda, Atasun Optik’in hiçbir sorumluluğu yoktur.

6.12. Site’nin yazılım ve tasarımı ile ile bu mecralarda verilen hizmetler Atasun Optik’in mülkiyetinde olup, bunlara ilişkin telif hakkı ve/veya diğer fikri mülkiyet hakları ilgili kanunlarca korunmakta olup, bunlar Kullanıcı ve Üye tarafından izinsiz olarak çoğaltılamaz, kullanılamaz, dağıtılamaz, iktisap edilemez ve değiştirilemez. Bu web

sitesinde adı geçen başkaca şirketler ve ürünleri sahiplerinin ticari markalarıdır ve ayrıca fikri ve sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmaktadır. Kullanıcı ve Üye, ayrıca, Siteye eklenecek fotoğraflar, videolar, yazışmalar, konu başlıkları vb. içeriklerin genel ahlak, görgü ve hukuk kurallarına uygun olmasını; politik mesajlar içermemesini; ve söz konusu ibareler, yazışmalar ve fotoğraflar gibi içerikler ile ilgili tüm yayımlama, işleme ve çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim, üçüncü kişilere devir ve temlik hakları dahil olmak üzere tüm mali hakların ilgili mevzuat uyarınca Atasun Optik’e devredildiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.13. Kullanıcı ve Üye, Sitede çerez (cookie/tanımlama bilgileri) kullanılabileceğini, çerezlerin bir internet sitesinin kullanıcının bilgisayarındaki sabit diskte çerez dosyasına aktardığı bilgi parçaları olduğunu, bunların kullanıcıların ve üyelerin Sitede gezinmesine olanak sağladığını ve gerektiğinde Siteye erişen kullanıcıların ve üyelerin ihtiyaçlarına uygun içeriklerin hazırlanmasına yardımcı olduğunu bildiğini kabul eder. Bu doğrultuda Atasun Optik tarafından www.atasunoptik.com.tr internet sitesinin veya Atasun Optik mobil uygulamasının iyileştirilmesi, geliştirilmesine yönelik olarak ve/veya yasal mevzuat çerçevesinde siteye erişmek için kullanılan İnternet servis sağlayıcısının adı ve Internet Protokol (IP) adresi, Siteye erişilen tarih ve saat, sitede bulunulan sırada erişilen sayfalar ve Siteye doğrudan bağlanılmasını sağlayan Web sitesinin Internet adresi gibi bir takım bilgiler toplanabilir. Bu husustaki bilgilendirmeye https://www.atasunoptik.com.tr/kurumsal/cerez-politikasi_1793 adresinden ulaşılabilir.

 

MADDE 7 – ATASUN OPTİK’İN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

7.1. Atasun Optik, Kullanıcılarına daha iyi hizmet sunmak, ürünlerini ve hizmetlerini iyileştirmek, Site’nin kullanımını kolaylaştırmak için kullanımını Kullanıcılarının ve Üyelerinin özel tercihlerine ve ilgi alanlarına yönelik çalışmalarda Kullanıcı ve Üyelerin mevzuata uygun şekilde açık rızalarını almak kaydıyla kişisel bilgilerini kullanabilir.

7.2. Atasun Optik, Kullanıcının ve Üyenin kişisel bilgilerini yasal bir zorunluluk olarak istendiğinde veya (a) yasal gereklere uygun hareket etmek veya Atasun 'a tebliğ edilen yasal işlemlere uymak; (b) kurumsal denetimler için gereken durumlarda veya güvenlik tehdidi altında olma ya da herhangi bir şikayete konu olma durumunda, (c) Atasun Optik haklarını ve mülkiyetini korumak ve savunmak için gerekli olduğuna iyi niyetle kanaat getirdiği hallerde açıklayabilir.

7.3. Atasun Optik tarafından Site’nin virus ve benzeri amaçlı yazılımlardan arındırılmış olması için mevcut imkanlar dahilinde tedbir alınmıştır. Bunun yanında nihai güvenliğin sağlanması için Kullanıcının ve Üyenin, kendi virus koruma sistemini tedarik etmesi ve gerekli korunmayı sağlaması gerekmektedir. Bu bağlamda üye Atasun Optik Sitesi’ne girmesiyle, kendi yazılım ve işletim sistemlerinde oluşabilecek tüm hata ve bunların doğrudan ya da dolaylı sonuçlarından kendisinin sorumlu olduğunu kabul etmiş sayılır.

7.4. Atasun Optik herhangi bir zamanda Sitenin çalışmasını geçici bir süre askıya alabilir veya tamamen durdurabilir. Atasun Optik, hizmetlerin zamanında, güvenli ve hatasız olarak sunulması, hizmetin kullanımından elde edilen sonuçların doğru ve güvenilir olması, hizmet kalitesinin beklentilere cevap vermesi için gerekli özeni gösterecektir ancak bunları taahhüt etmemektedir.

7.5. Atasun Optik, Kullanıcılarının ve Üyelerinin Siteden yararlanmaları sırasında ortamda bulunduracakları mesaj, dosya, bilgi ve belgelerin bazılarını veya tamamını uygun göreceği periyotlarla yedekleme ve mevzuatta öngörülen durumlarda tek taraflı olarak silme yetkisine sahiptir. Atasun Optik Sitesi’nde kayıtlı kullanıcı ve üye bilgi ve verilerini silme hakkını saklı tutar.

7.6. Atasun Optik kendi ürettiği ve/veya dışarıdan satın aldığı bilgi, belge, yazılım, tasarım, grafik vb. eserlerin mülkiyet ve mülkiyetten doğan telif haklarına sahiptir. Atasun Optik Kullanıcıların ve Üyelerin ürettiği ve yayımlamak üzere kendi iradesiyle sisteme yüklediği (örneğin Kullanıcılar tarafından yüklenen resimler, mesajlar, dosyalar gibi) bilgi, belge, yazılım, tasarım, grafik vb. eserlerin her türlü yazılı ve görsel mecrada yayımlama, işleme, sosyal medya ağlarında paylaşma ve/veya Site içinde Atasun Optik tarafından uygun görülecek başka bir adrese taşıma ve kendi takdirinde olmak üzere Site’den kaldırma haklarına sahiptir. Yayımlanan bu bilgilerin başka kullanıcılar ve üyeler tarafından kopyalanması, işlenmesi ve/veya yayımlanması ihtimal dahilindedir. Bu hallerde kullanıcı ve üye, Atasun Optik’ten hiçbir telif ücreti talep etmeyecektir.

7.7. Atasun Optik, kullanıcının ve üyenin Site dışındaki web sitelerine geçişini sağlayabilir. Bu takdirde kullanıcı ve üye geçiş yapacağı sitelerin içeriğinden Atasun Optik’in sorumlu olmadığını peşinen kabul eder.

7.8. Atasun Optik, dilediği zaman üyelik gerektirmeyen hizmetleri zaman içinde üyelik gerektiren bir hale getirme, ilave hizmetler açma, Site’nin içeriğini değiştirme, Kullanıcılara ve Üyelere sağlanan herhangi bir hizmeti kısmen veya tamamen değiştirme, ücretli hale getirme ya da sona erdirme hakkına sahiptir. Bu durumda Kullanıcı ve Üye’nin Sözleşme’yi feshederek üyelikten ayrılma hakkı saklıdır.

7.9.. Atasun Optik, Sözleşme’nin koşullarını hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın her zaman değiştirebilir, güncelleyebilir veya iptal edebilir ya da işbu Sözleşme’ye yeni hükümler ilave edebilir. Ayrıca, Atasun Optik, Kullanıcılara ve Üyelere sunacağı ürün, hizmet ve fırsatlarda gerekli görebileceği her türlü değişikliği tek taraflı olarak yapma hakkını haizdir. Bu değişiklikler Kullanıcılara ve Üyelere, Siteden veya diğer uygun yöntemler ile duyurulduğu an itibarıyla geçerli olacaktır.

7.10. Taraflar, Atasun Optik’e ait tüm bilgisayar kayıtlarının tek ve gerçek münhasır delil olarak, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu m. 193 uyarınca kesin delil vasfında olacağını ve işbu hükmün bir delil sözleşmesi teşkil ettiği hususunu kabul ve beyan ederler.

 

MADDE 8 – BİLGİLERİN SAKLANMASI

Atasun Optik, veri sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun hükümleri ve işbu Sözleşme kapsamında belirtilen amaçların gerektirdiği süre boyunca saklayacaktır.

MADDE 9 – FESİH

9.1. İşbu Sözleşme Kullanıcı veya Üye’nin üyeliğini iptal etmesi veya Atasun Optik tarafından üyeliğinin iptal edilmesine kadar yürürlükte kalacaktır.

9.2. Kullanıcı ve Üye her zaman yukarıda belirtilen iletişim bilgilerinden 444 67 85 numaralı telefon üzerinden müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek Atasun Optik’e yapacağı sözlü veya yazılı bildirim ile herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin üyeliği sona erdirebilir. Atasun Optik de dilediği zaman üyelikleri sona erdirebilir. Sözleşmenin feshi anında tarafların birbirlerinden olan alacak hakları etkilenmez.

9.3. Kullanıcı ve Üye’nin işbu Sözleşme’de yer alan yükümlülüklerini ihlal etmesi halinde Atasun Optik, Kullanıcı ve Üye’nin Site üyeliğini sona erdirerek işbu Sözleşme’yi herhangi bir tazminat ödemeksizin tek taraflı olarak feshedebilecektir.

MADDE 10 - TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ
10.1. Üye’ye, www.atasunoptik.com.tr internet sitesine veya Atasun Optik mobil uygulamasına üye olurken özel indirim ve kampanyalar ile çeşitli ürün/hizmet ve aktiviteler ile ilgili pazarlama faaliyetleri kapsamında ve/veya Atasun Optik mobil uygulamasına üye olurken özel indirim ve kampanyalar ile çeşitli ürün/hizmet ve aktiviteler ile ilgili pazarlama faaliyetleri kapsamında Atasun Optik’in tarafına ticari elektronik ileti göndermesine onay vermesi durumunda tarafına özel indirim ve kampanyalar ile çeşitli ürün/hizmet ve aktiviteler ile ilgili pazarlama faaliyetleri kapsamında Atasun Optik tarafından kendisine e-posta ve/veya SMS gönderilebilecektir.

10.2. Ayrıca, Kullanıcı’ya da, Site üzerinden e-posta adresini yazmak suretiyle elektronik bültene kayıt olması durumunda tarafına özel indirim ve kampanyalar ile çeşitli ürün/hizmet ve aktiviteler ile ilgili pazarlama faaliyetleri kapsamında Atasun Optik tarafından kendisine e-posta gönderilmesine izin vermesi halinde ticari elektronik ileti gönderilebilecektir. Kullanıcının ve üyenin Atasun Optik tarafından kendisine ticari elektronik ileti yollanmasına ilişkin vereceği onay ihtiyari ve kendi takdirindedir. Kullanıcı ve üye Atasun Optik tarafından kendisine ticari elektronik ileti gönderilmesine onay vermesi durumunda, ilerleyen dönemlerde kendi takdirinde olmak üzere herhangi bir gerekçe göstermeksizin Atasun Optik’e başvurarak veya İleti Yönetim Sistemi üzerinden,

Atasun Optik’ten elektronik ticari ileti almayı reddedebilir. Ret talepleri Atasun Optik tarafından en geç 3 iş günü içinde işleme alınacaktır. Bu doğrultuda, üye Atasun Optik tarafından e-posta yolu ile iletilen bülten üyeliğinden çıkmak için Hesabım, üyelik Bilgilerim bağlantısından Bilgileri Güncelle alanına tıklayarak tercihini değiştirebilir ya da kullanıcı veya üye tarafına gönderilen ticari elektronik iletilerin alt kısmında bulunan bülten üyeliğinden çıkmak istiyorum bağlantısına tıklayarak bülten üyeliğinden çıkabilir. Bülten üyeliğinden çıkma talebi Atasun Optik tarafından en geç 3 iş günü içinde işleme alınacaktır.

10.3. Atasun Optik ilgili ticari elektronik iletileri Üye ve Kullanıcıya iletirken 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik de dahil olmak ancak bununla sınırlı olmamak üzere o an yürürlükte olan tüm mevzuata uygun davranacaktır.

 

MADDE 11 – UYGULANACAK HUKUK VE YETKİLİ MAHKEME

11.1. İşbu Sözleşme Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabidir. İşbu Sözleşme’ye ilişkin ihtilaflarda tüketici heyeti ve mahkemeleri yetkilidir.

11.2. İşbu Sözleşme’den doğacak ihtilaflarda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 73/A maddesi uyarınca, görevli ve yetkili Tüketici Mahkemeleri nezdinde dava açmadan önce zorunlu arabuluculuk yoluna başvurmalıdır.

 

MADDE 12 – YÜRÜRLÜK
İşbu Sözleşme taraflar arasında Kullanıcı’nın Siteyi ziyaret etmesinden ve Üye’nin üye kayıt formunu doldurmasından itibaren süresiz olarak yürürlüğe girer.